zelfbouw camper.

zelfbouw camper

Ben je vastbesloten om je eigen buscamper te bouwen en droom je van grenzeloze vrijheid op de weg? Zoek niet verder! Als dé kampeerspecialist van Nederland bieden wij niet alleen een uitgebreid assortiment accessoires en onderdelen, maar ook een schat aan expertise om jouw zelfbouwproject tot een succes te maken.

De Voordelen van Zelfbouw

Bij het overwegen van zelfbouw is het cruciaal om te beseffen dat de keuring door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) niet alleen een formele stap is, maar ook de poort opent naar aanzienlijke voordelen, waaronder een voordelig motorrijtuigenbelastingtarief. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet besparen terwijl je geniet van je eigen op maat gemaakte camper?

RDW-Keuring Essentials

Voordat je de weg op gaat met je zelfgebouwde droomcamper, moet je ervoor zorgen dat het voldoet aan de RDW-keuringseisen. Hier zijn de essentiële elementen die je camper moet hebben:

  1. Zitplaatsen en Tafel: Comfortabele zitplaatsen en een tafel, eventueel weg te halen.
  2. Een Bed: Geïntegreerd met de zitplaatsen voor veelzijdigheid.
  3. Een Kookgelegenheid: Voor de culinaire avonturiers onder ons.
  4. Opbergruimte: Zorg voor voldoende ruimte om al je benodigdheden op te bergen.

8 Stappen naar Zelfbouw Succes

1. Isolatie van je Bus:

Begin met bescherming tegen geluid, kou en roest. Ontdek de verschillende isolatiemogelijkheden voor een comfortabele reis.

2. Ramen en Dakluiken Monteren:

Kies uit diverse ramen en dakluiken voor een perfecte integratie, compleet met instructies en optionele insectenhorren.

3. Draaiplateaus en/of Stoelen Monteren:

Maak je zitplaatsen flexibel met gekeurde draaiplateaus. Raadpleeg de RDW voor optimale installatie, vermijd verrassingen bij onvoorziene situaties.

4. Elektra en Verlichting Aanleggen:

Plan je elektra zorgvuldig met behulp van onze accessoires. Kies voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en LED-verlichting.

5. Accessoires voor Meubelen:

Ontdek alles voor meubelbouw, van hout en profielen tot scharnieren en schuifsystemen. Perfect voor binnenafwerking.

6. Sanitair en Water Voorziening:

Water is essentieel, en ons assortiment biedt alles, van watertanks tot chemietoiletten. Geen compromissen op comfort tijdens het kamperen.

7. Koken en Verwarmen:

Een kachel voor elk seizoen. Maak je camper behaaglijk warm en kook in stijl met onze inbouwkooktoestellen.

8. Overige Accessoires voor je Buscamper:

Voeg de laatste details toe aan je zelfbouwcamper. Denk aan een luifel, nieuwe velgen, of een handig opstapje voor de toegangsdeur. Laat je creativiteit de vrije loop!

Bezoek Onze Winkel in Veenendaal

De kampeerspecialist van Nederland staat altijd klaar om je te ondersteunen bij elke stap van je zelfbouwavontuur. Of je nu op zoek bent naar specifieke accessoires of deskundig advies, wij hebben het allemaal in ons assortiment. Bezoek onze winkel in Veenendaal en laat je inspireren door de mogelijkheden die jouw zelfgebouwde droomcamper te bieden heeft. Want bij ons begint jouw reis naar ultieme vrijheid op de weg!

De waardering van dekampeerspecialist.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 132 reviews.