Verlichting op de camping.

Hallo medekampeerders, deze week gaan we het hebben in onze blog over verlichting op de camping. Als je gaat kamperen is het natuurlijk zo dat je vooral buiten leeft. Het is dus handig om goede verlichting te hebben voor als je ’s avonds een spelletje wilt doen of een goed en spannend boek wil lezen. Of gewoon wilt zien wie er tegen over je aan de tafel zit in de caravan/ camper of voortent.

 

Net als thuis heb je voor op de camping verschillende soorten verlichting. Het ligt er natuurlijk ook aan waarvoor je verlichting nodig hebt. Is het voor een grote oppervlakte zoals bijvoorbeeld een volledige voortent of wil je in een lekker hoekje van de bank in je caravan of camper een lekker boek lezen. Soms heb je aan sfeerverlichting genoeg of je hebt meer licht nodig.

 

Het belangrijkste van een campinglamp is dat het sfeer brengt, tegen een stootje kan maar zeker ook genoeg licht geeft. Het kan ook handig zijn om een campinglamp op te kunnen hangen en ook al is het niet het belangrijkste hij moet ook gewoon leuk zijn!

 

Hieronder hebben we 5 soorten campingverlichting op een rijtje gezet!

 

#1 Een olielamp als verlichting op de camping

Als ik aan een olielamp denk dat vind ik deze lampen zeker thuis horen op de camping. Deze stormlantaarn heeft vaak te gekke kleurtjes en geeft gelijk sfeer aan de plek waar deze staat. Het vlammetje geeft een warm licht en deze is vaak te verstellen in hoogte. Deze olielamp is vooral om wat gezelligheid te geven en geeft net genoeg licht om een boekje te kunnen lezen. Ideaal als sfeerverlichting op de camping!

 

#2 Een zaklamp

Een zaklamp is een lamp die op de camping zeker niet kan ontbreken. Tegenwoordig zijn veel zaklampen voorzien van led verlichting wat een stuk prettiger is voor de ogen. Een zaklamp is handig als je een donker stuk naar het toilet moet lopen, of iets hebt laten vallen. Lopen met een zaklamp vinden kinderen ook gewoon geweldig!

 

#3 gaslampen

Gaslampen zijn lampen zoals gezegd die op gas werken. Dit soort lampen zijn makkelijk in gebruik en vaak navulbaar. Het fijne van een gaslamp is dat deze vaak op te hangen zijn, maar ze zijn ook licht en compact. Handig als je toch niet al te veel ruimte hebt om spullen mee te nemen.

 

#4 Elektrische verlichting

Hoewel er genoeg keus is, in andere lampen neemt iedere kampeerder vaak ook een elektrische lamp mee. Deze lampen zijn vaak op te hangen en door de led verlichting geven ze een zacht licht. Waardoor er genoeg licht is om een spelletje te doen of te lezen. Elektrische verlichting geeft zeker de kampeerders met een tent de voorkeur omdat dit de meest veilige verlichting is en zo voorkom je brandgevaar.

 

#5 Kaarsen als kampeerverlichting

Een kaars of verschillende kaarsen kunnen niet ontbreken op de camping. Ze geven geven een romantisch sfeertje op de camping. Als het hard waait, zijn kaarsen vaak niet zo handig omdat het vlammetje dan vaak niet aanblijft. Wat een bijkomend voordeel van een kaars is, zijn de kaarsen met citronella. Deze kaarsen proberen er voor te zorgen dat de muggen op een afstand blijven. Kaarsen zijn vaak leuk en gezellig voor erbij, maar voor een boek lezen of een spelletje doen kun je beter voor andere kampeerverlichting kiezen omdat ze te weinig ligt geven!

 

Ook een gezellige fakkel of een kampvuur zijn natuurlijk niet alleen heel gezellig maar geven ook dat heerlijke sfeertje op de camping! We hopen dat jullie weer wat hebben gehad aan onze blog voor alle soorten verlichting kunt je natuurlijk bij ons terecht in de winkel of op de webshop. Komt je naar de winkel krijg je er een heerlijk bakje koffie bij en een gezellig gesprek met 1 van onze verkoop medewerkers.

 

Met de vriendelijke kampeer groeten van de kampeerspecialist.

gaslamp de kampeerspecialist looplamp de kampeerspecialist van nederland
De waardering van dekampeerspecialist.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 132 reviews.