Blog Gasfles

Hallo medekampeerders, deze week gaan we het hebben over de gasfles. Want wie kent het niet sta je een heerlijke maaltijd voor te bereiden voor je gezin of voor de buurman en ineens is je gasfles leeg. Deze week gaan we je uitleggen wat je hieraan kunt doen om dit te voorkomen zodat het jou dus niet meer gebeurt.

 

De nieuwste manier is met een app. En ja zelfs hier voor hebben ze een app op je telefoon bedacht. Namelijk de E-trailer app. Deze werkt met een apparaatje dat je op je gasfles plaatst. Daarna kun je via de app aflezen hoeveel gas er nog over is. Super handig maar ben je niet zo handig met je telefoon en wil je andere manieren weten hoe je dit makkelijk kunt doen gaan we je die nu uitleggen.

Gaslevel apparaat meet of de gasfles leeg of vol is (MAKKELIJKSTE)

Mocht je niet over een smartphone beschikken op vakantie of een kleinere gasfles hebben dan zijn er ook aparte apparaatjes op de markt die de inhoud van een gasfles kunnen meten. Bij ons kun je deze apparaten kopen voor prijzen tussen de €5 en €130. Dit apparaatje kun je langs de zijkant van je gasfles schuiven en geeft dan een indicatie van hoe vol de fles is. Dit handige gaslevel apparaatje  kost maar €5 maar is een uitkomst. Dit werkt wel alleen op stalen gasflessen omdat hij magnetisch is.  Er zijn ook duurdere nauwkeuriger checkers. Bijvoorbeeld de Dometic Gas Checker en de Truma LevelCheck. Vooral over de laatste hoor ik goede verhalen ook omdat deze ook geschikt is voor aluminium gasflessen. Bij ons in de winkel of in de webshop kun je alles vinden wat je nodig hebt kun je hier niet vinden is er altijd wel iemand van ons die helpen wil met een bakje koffie.

Dan blijft er nog 1 manier over namelijk de gasfles wegen. Gewoon gasfles wegen

De ouderwetse maar doeltreffende manier die voor alle gasflessen werkt is gewoon wegen. Op iedere gasfles staat in de kraag of op de bodem aangegeven wat het gewicht is van de gasfles als hij leeg is. Meestal staat ook het volle gewicht van de gasfles of het gewicht van het gas. Hierdoor kun je dus makkelijk uitrekenen hoeveel gas er nog in de fles zit. Een gasfles verbruikt ongeveer 30 tot 70 gram gas per uur koken, 340 gram gas per dag voor een koelkast van 60 liter én ongeveer 50 gram per uur voor een lamp. Dit is altijd een goede indicatie om het zelf een beetje bij te houden in hoeveel je nodig hebt als je lekker aan het koken bent.

Zo hoef je dus je gezin of je buurman niet teleur te stellen als je een heerlijke maaltijd aan het bereiden bent en ineens geen gas meer hebt. Met onze 3 tips ben je jezelf er van verzekerd dat je altijd nog weet of je genoeg hebt.

 

 

Heb je hier meer vragen over of wil je weten welke manier het beste bij jou past dan raden we je aan om naar onze winkel te komen of contact met ons op te nemen zodat we met je kunnen meekijken en denken over wat de beste keus is.

 

We wensen de vroeg kampeerders alvast fijne en zonnige dagen toe wij gaan langzaam aan weer aan de voorbereidingen beginnen voor onze eigen kampeer avonturen.

 

Groetjes het volledige team van de kampeerspecialist van midden Nederland.

kampeerwinkel van veenendaal de kampeerspecialist gasfles.jpg
De waardering van dekampeerspecialist.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 132 reviews.