Product review van de Foetsie 229

In dit blog

Foetsie H-229-R was de nieuwste toevoeging aan de Foetsie familie van petroleumkachels. Het was de opvolger van de Foetsie 129, die jarenlang trouw dienst had gedaan als verwarming voor talloze huishoudens en werkplaatsen.

In deze blog van de kampeerspecialist gaan we het hebben over de foetsie 229, hij heeft zijn naam niet mee maar wat een fijne kachel. In deze blog zullen wij onze eigen bevindingen met jullie delen. De foetsie 229 is het kleine broertje van de foetsie 259. Deze petroleum kachel is prima te gebruiken voor de koude avonden in het begin van het kampeer seizoen. Deze kachel is niet duur en geeft heerlijk veel warmte af wat u in onze review kunt lezen.

Foetsie 129

 

Vooral in de aankomende maanden waarin het seizoen eindelijk weer gaat beginnen kunnen de avonden en nachten nog aardig koud zijn. Met deze kleine petroleum kachel heeft u in een korte tijd uw caravan of uw (voor) tent lekker warm. Omdat u deze petroleum kachel met 3 verschillende brandstoffen kunt gebruiken is hij makkelijk in gebruik. Er wordt aangeraden om paraffine te gebruiken. Dit is gezuiverde petroleum en brand vrijwel reukloos. Wanneer u in het vroege voorjaar of in het najaar nog met de caravan of tent weg wilt is de petroleumkachel ideaal. Bovenop de kachel zit een plaat waarop een pan of een ketel water verwarmd kan worden voor een heerlijke pot thee of natuurlijk warme chocomel.

 

De kachel kan tot 90m3 verwarmen, maar kan ingesteld worden om minder fel te branden. Dit doe je door de regelknop te draaien. Op de hoogste stand kan de kachel tot wel 17 uur aaneengesloten branden. Maar natuurlijk kan hij ook makkelijk gebruikt worden om een aangenaam warme sfeer te behouden in bijvoorbeeld de voortent of in de vouwwagen . Met deze en vergelijkbare kachels is het wel raadzaam om goed te ventileren om op deze manier koolstofmonoxide vergiftiging te voorkomen. Door zijn tank van 5 liter kan de foetsie 229 een hele week goed mee als je hem in de avonden bijvoorbeeld een half uur op zijn hoogste stand zet.

Foetsie 129

 

Wij van de kampeerspecialist hebben dan ook de foetsie 229 zelf getest en we zijn zeer tevreden. Door zijn grote formaat lijkt het een lompe kachel maar in werkelijkheid is hij makkelijk te bedienen. Zijn andere concurrerende petroleum kachels zijn in vergelijking met de foetsie een stuk groter wat de foetsie 129 dus eigenlijk compact maakt. De foetsie 129 is namelijk maar 35cm hoog en 31cm breed. Ook weegt hij leeg maar 3,5 kilo wat weer makkelijk is met het inladen van bijvoorbeeld de caravan Wij hebben de foetsie gebruikt in een grote tent van ongeveer 15 kubieke meter en hij verwarmde de hele tent zeer goed. Hij werd snel warm en na ongeveer een kwartiertje was de rest van de tent ook aangenaam warm. Na dit kwartier hebben we hem ook op een lagere stand gezet zodat hij niet de hele tijd voluit hoefde te branden. Wij adviseren voor het gebruik de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. De eerste x deze kachel aanzetten is best een dingetje maar als je het eenmaal door hebt is hij makkelijk in gebruik. Door de indicator op de foetsie 129 is ook goed te zien hoeveel brandstof er nog in zit.

Foetsie 129

Conclusie

Onze conclusie is dus ook dat de foetsie 229 een zeer fijne kachel is om te gebruiken en bij je te hebben in de aankomende koude nachten op de camping. Hij is niet duur, makkelijk bedienbaar, makkelijk mee te nemen en vooral snel warm. Wil je wat meer uitgeven voor bijvoorbeeld een omval beveiliging ( wat eigenlijk niet nodig is met de foetsie 129 omdat hij heel stevig staat) kunt u ook kiezen voor de foetsie 259. Ook deze kunnen wij leveren. We zien u graag in onze nieuwe winkel voor een heerlijke bak koffie en een gezellig praatje. Met de vriendelijke groeten het voltallige team van de kampeerspecialist.

De Foetsie H-229-R was ontworpen met de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid en efficiëntie in het achterhoofd. Het had een robuuste en duurzame constructie, met een stevige metalen behuizing die bestand was tegen stoten en slijtage. De kachel was ook voorzien van een automatische uitschakelfunctie die werd geactiveerd in geval van oververhitting of als de kachel werd omgestoten.

Maar het belangrijkste kenmerk van de Foetsie H-229-R was de manier waarop het efficiënt warmte verspreidde. De kachel had een krachtige brander die was ontworpen om de maximale hoeveelheid warmte te genereren met een minimale hoeveelheid brandstof. Dit maakte het niet alleen een kosteneffectieve optie voor het verwarmen van grote ruimtes, maar ook een milieuvriendelijke keuze.

Mensen die de Foetsie H-229-R gebruikten, waren enthousiast over de effectiviteit en betrouwbaarheid ervan. Ze waardeerden ook de gebruiksvriendelijke bediening en de eenvoudige manier waarop de kachel kon worden bijgevuld met brandstof.

Al met al was de Foetsie H-229-R een waardige opvolger van de Foetsie 129. Het was een kachel die was ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne huishoudens en werkplaatsen, en die de perfecte combinatie bood van efficiëntie, veiligheid en gebruiksgemak. Het was dan ook geen verrassing dat de Foetsie H-229-R al snel een favoriet werd onder liefhebbers van petroleumkachels over de hele wereld.

Bekijk het product

De waardering van dekampeerspecialist.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 132 reviews.