Chemisch toilet

de nummer 1 in blog

Hallo kampeerders. Deze week hebben we weer een nieuwe blog voor jullie namelijk over het chemisch toilet. Want hoe leeg je deze nu, hoe maak je hem schoon? We gaan het jullie helemaal uitleggen in deze nieuwe blog van de kampeer specialist.

 

Op vakantie wie kent het niet met de wc rol onder de arm naar de toilet lopen. Tegenwoordig hebben we iets meer luxe en ons eigen toilet bij ons in de caravan. Maar hoe houd je hem schoon fris en netjes? Daar gaan we je zo alles over uitleggen.

 

Er is een enorme vraag naar deze ‘draagbare toiletten’ ontstaan, maar hoe werkt dat nou precies? Welke soorten zijn er, hoe zit het met al die soorten vloeistoffen. Ik probeer je een beetje wegwijs te maken in chemisch toilettenland. Als voorbeeld voor deze blog neem ik een van de bekendste merken, de Porta Potti van Thetford. Deze is heel simpel te bestellen via onze website.

De Porta Potti van Thetford is te koop in diverse varianten. Voor ongeveer € 50,- kun je al beschikken over je eigen toilet, namelijk de Thetford Qube 145. De luxere varianten zijn rond de € 150,-. Redelijk goed betaalbaar als je het mijn vraagt. Maar daarmee ben je er nog niet. Voor het dagelijks gebruik en onderhoud van je chemisch toilet heb je diverse vloeistoffen nodig.

Een chemisch toilet bestaat uit 2 delen, een afvaltank en een spoelwatertank. Het bovenste deel van de Porta Potti is de spoelwatertank. Je vult het reservoir van deze tank met een hoeveelheid water en de zogenaamde ‘roze vloeistof’. Deze roze vloeistof voorkomt geurtjes en reinigt de pot hygiënisch. Het onderste deel, de afvaltank, vul je ook met wat water en een ‘blauwe’ vloeistof.

De vloeistof vermindert geurtjes en breekt het ‘afval’ af. Beide vloeistoffen zijn chemisch, en mogen daarom ook nooit door een gewoon toilet worden gespoeld bij het legen. Veel campings hebben een speciaal punt voor het legen en reinigen van een chemisch toilet.

Naast de vloeistoffen voor dagelijks gebruik zijn er ook diverse vloeistoffen voor het onderhoud van je Porta Potti, zoals reinigingsmiddelen voor je tank en onderhoudsvloeistoffen zodat de rubbers schoen en soepel blijven. Er zijn diverse merken op de markt die vloeistoffen verkopen. Er zijn ook biologische varianten die wat vriendelijker zijn voor het milieu.

De producenten van de diverse soorten chemische toiletten raden af om gewone toiletproducten zoals WC-eend en Glorix te gebruiken omdat die vaak niet geschikt zijn voor het kunststof en de rubbers van de chemische toiletten.

Je kan het toilet gebruik voor zowel de grote en kleine boodschap. Er bestaan speciale soorten toiletpapier voor chemische toiletten die beter afbreekbaar zijn in de tank. Dit voorkomt verstopping van de afvaltank. Er bestaan verschillende doortrekmechanismes om je boodschap door te spoelen. Sommige toiletten hebben een balgpomp of zuigpomp waarmee je handmatig meerdere malen moet pompen om te spoelen. De luxere varianten hebben een elektrisch mechanisme om door te spoelen. Op de meeste varianten zit een indicator die aangeeft hoe vol de afvaltank is. Wordt de indicator rood, dan is het tijd om hem te legen.

Na een paar dagen is de tank van je chemisch toilet meestal vol. De luxere varianten van de Porta Potti’s hebben wieltjes onder de afvaltank waarmee je naar het afvalpunt kan rijden. Je ziet op de camping ook regelmatig mensen met een klein opvouwbaar steekwagentje lopen. De kleinere varianten zijn gewoon draagbaar. Zoals al eerder gezegd moet je de tank legen in de daarvoor bestemde afvalpunten voor chemische toiletten. Je draait de afvoerbuis naar beneden. Druk bij het legen van de tank gelijktijdig op de onluchtingsknop van de tank. Hierdoor loopt de tank zonder gespetter en geklots leeg. Spoel de tank na, en gebruik eventueel nog een tankreinigingsvloeistof.

 

Alles spullen die je nodig hebt om je toilet schoon te maken of weer netjes te vullen zodat hij weer gebruikt kan worden zijn in onze webshop te vinden. We hebben veel soorten en merken en alles wat je nodig kunt hebben voor een chemisch toilet.

 

Weet je niet zeker wat je wilt kom dan langs in onze winkel voor een advies op maat van een van onze medewerkers ze helpen je graag onder het genot van een heerlijk bakje koffie. Zien we je snel ?

 

Met de vriendelijke groeten van het gehele team van de kampeerspecialist.

blog Thetford Aqua Kem Blue toiletvloeistof 2 liter
De waardering van dekampeerspecialist.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 132 reviews.